I. Különcök találkozója 01.16.

Szakállas hölgy, törpék vagy óriások?!

Nem erre kell gondolni, ha a különcök találkozóját olvasod, hiszen a hétköznapi emberek is épp oly különlegesek, vagy valami miatt egyediek! Az első Különcök találkozóján erre szerettünk volna rávilágítani egy kötetlen beszélgetés keretein belül, ahol a közönség ugyanúgy elmondhatta gondolatait, mint a meghívott vendég!

Az esemény idén több állomásponton kerül megrendezésre, különböző témákban. A rendezvény fő iránymutatója az egyenlőség marad, a témákhoz kapcsolódóan a meghívottak mindig bővülnek.

különcök találkozója 1.psd web

Vendégeink voltak:

Cosplay: Hegedűs Laura; Pados Lara– Két fiatal diák, akik szabadidejüket saját tervezésű cosplay jelmezek megvalósítására fordítják. Kíváncsiak voltunk, vajon mennyire függ ez össze a korábban divatként terjedt „emó” korszakkal, vagy hogyan reagálnak az emberek, mikor manga-figuraként utcára lépnek. Mennyire tartják ezt polgárpukkasztónak, illetve lehet ezt a későbbiekben is folytatni vagy továbbfejleszteni?!

hegedűs laura (10) lara (5)

MadeByEdith: Ujfalusi Edit felnőtt dolgozó anyuka, aki munkája mellett olyan hobbit talált magának, amit általában a gyerekek is élveznek, gyöngyökből készít egyedi ékszereket. Sokan azt hiszik, vagy első hallásra azt gondolják, hogy a gyöngyfűzés kislányoknak való remek elfoglaltság. Edit segített erre rácáfolni, hiszen felnőtt fejjel is csodákat lehet kihozni belőle, talán divatot is lehet vele teremteni?!

10333470_474625082672044_4011206769789957350_o

Pászti Péter nem mindennapi szabadidő eltöltést választott magának. Hazánkban és Európában is egyedinek számító művészeti ág a kalligráfia. Péter dolgozó családfő, aki szabadidejében a kalligráfiának hódol, betűkből, szavakból alkot képet. Az egyedi tevékenysége mellett a vallási kirekesztésről is beszélgetni fogunk vele, hiszen vallási hovatartozása néha elég kellemetlen helyzetbe is sodorta. Összefér a művészet és a vallás úgy, hogy mindkettőt ellenzi a környezete?!

betűképek_ló

Kuckó Önkéntesség- Strényi Veronikával beszélgettünk az önkéntesség fontosságáról. A Kuckó csapata árva, szegény és rászoruló gyerekeken segít. “Célunk, hogy élményt adjunk a gyerekeknek és segítsünk nekik abban, amiben igazán jók és tehetségesek.” Programjaikról, az önzetlenségről és a gyermekvédelem legnagyobb problémáiról is szó esett.

Kuckómikulás5

Wilfred Etadaferua– Utolsó témánk egy olyan fiatal sráccal lesz, aki bár Magyarországon él, de Ukrajnában született. 2000-ben választották országunkat hazájuknak. Kíváncsiak voltunk, mennyire tudott felzárkózni a magyarokhoz, és mennyire befogadóak a hazánkban élők, volt e bármilyen rossz élménye vagy tapasztalata a társadalmi megkülönböztetések vagy a bőrszíne miatt?!

 

 

Műsorvezető/ kérdező– Galgóczi Eszter

 

12921045_1085839074771178_2136825811_n